Results 1 to 6 of 6

Thread: DCOE strange issue

  1. #1
    LXi User InAccordance's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Vehicle
    1989 Accord LX Sedan / 2000 Accord EX v6
    Posts
    921

    DCOE strange issue

    Have had twin 45s running for almost 3 years now with no major issues outside of them being nitpicky with temperatures and having to fine tune them but here in the past couple of months, something strange has been going on.
    I can start it up from cold and after it warms up a bit, engine runs great, carbs do just fine and sing right along.
    Now the odd issue is if I stop somewhere and if the car sits for more than 10 minutes, when I go to take off again, it runs like absolute dogshit. Bogging, falling on its face, hesitating under light throttle, idles slightly higher (about 100 to 200 rpm higher than normal). I have to be extra careful when starting from a stop because if I dont rev it high enough, it will almost die when letting the clutch out. You can imagine how dangerous it can be if trying to enter traffic and such. After a second, it kicks right back up and is ok, still bogging and hesitating under light throttle though.
    Now that being said, If I rail on it for 5 minutes or so, it goes right back to normal and runs great again, which is what I tend to do since I've gotten used to this happening.
    Any ideas on what could be causing something like this to happen?

    I do shoot carb cleaner though them once a month and have taken the tops off to see if maybe there is debris in there but haven't found anything so far.
    Gone through and checked for vacuum leaks around the intake on either side and haven't found anything yet.
    Last edited by InAccordance; 06-14-2021 at 09:50 PM.
    Originally posted by ShiRen:
    Nice car or not, nobody likes losing a race to an old 4 door Honda.



  2. #2

    ShiRen's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Vehicle
    87 Accord DX / 18 Civic Type R
    Location
    MO
    Posts
    648

    Re: DCOE strange issue

    Vapor lock? Make sure the fuel lines are not touching anything hot and maybe insulate them. Your coolant temps good?

    Only other thing I would think of is giving the carbs an ultrasonic clean.

  3. #3

    2oodoor's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Vehicle
    86 LX JDM B20A
    Location
    Georgia-lina
    Posts
    9,060

    Re: DCOE strange issue

    Iwonder if its hot soaking, gas dripping into manifold ?
    Chexk coil connections, sounds like bad coil but with the info you providing.
    Do you think its starving for fuel or too much?

  4. #4

    2oodoor's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Vehicle
    86 LX JDM B20A
    Location
    Georgia-lina
    Posts
    9,060

    Re: DCOE strange issue

    I have counted turns in for idle "mix" screws, then take them out and shoot brake clean in hole then return the screws.
    Check throttle shafts for binding, excess shaft "wobble" ie intetmitant vacuum leaks.

  5. #5
    LXi User InAccordance's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Vehicle
    1989 Accord LX Sedan / 2000 Accord EX v6
    Posts
    921

    Re: DCOE strange issue

    If anything it runs rich. I'd did see a puff of black smoke after restarting it the other day. I have the hood off for some other work and it poofed out of where the header connects together (it's a 2 piece so it leaks normally)
    It does have worn valve guides so it always poofs a bit of smoke on startup when hot or cold but that was the 1st time I've noticed black smoke

  6. #6

    ShiRen's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Vehicle
    87 Accord DX / 18 Civic Type R
    Location
    MO
    Posts
    648

    Re: DCOE strange issue

    Pressurized tank blowing passed the needle and seat?

Similar Threads

  1. Strange brake/suspension issue (moan/groan from front end)
    By Legend_master in forum Suspension/Wheels/Tires/Brakes
    Replies: 32
    Last Post: 03-05-2013, 12:56 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 09-08-2009, 10:41 AM
  3. Strange motor issue. (also what motor is in it?)
    By fotosoup in forum 3geez Accords
    Replies: 5
    Last Post: 11-21-2006, 05:45 PM
  4. Another STRANGE gas mileage issue
    By Vinny in forum 3geez Accords
    Replies: 25
    Last Post: 03-03-2005, 06:50 PM
  5. Strange A/C Issue
    By ELM'sLX+CHL'sDX in forum 3geez Accords
    Replies: 17
    Last Post: 07-03-2003, 11:22 AM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
VigLink badge