Results 1 to 2 of 2

Thread: 88 LX-i loses power as it warms up...

  1. #1
    DX User
    Join Date
    Apr 2004
    Vehicle
    1988 Honda Accord LX-i 2dr
    Location
    Coos Bay, Oregon
    Posts
    32

    88 LX-i loses power as it warms up...

    I have an 88 LX-i and when I start it up it has a ton of power, but as it warms up to normal operating temp it loses power and acceleration. It was fine until I replaced my stock muffler with a Cherry Bomb muffler. Could the muffler be causing it?



  2. #2
    3Geez Veteran HondaBoy's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Vehicle
    '01 BMW 740i,'87 Accord,'02 Accord EX-L,'76 Datsun 280Z,'05 Subaru Legacy GT*R.I.P.*
    Location
    Home of the Whataburger, Texas
    Posts
    5,540
    i've never heard of that happening after changing a muffler. you wouldnt have happened to mess with the oxygen sensor did you? in my case, when i first start up from a cold start, it has less power than it does after about 6-10 minutes. thats depending if im taking it easy. probley all cars i've drove run with more power after they have warmed up. your car isnt overheating is it? if it's getting too hot that'll make it lose some power. the only thing i can guess after changing a muffler that makes a power loss is having too little back pressure. my friend had no mufflers on his kia. it had all top end power but nothing less than shitty power on the bottom. he got a generic turbo muffler and has power at the bottom and top now. go figure. have you ever changed out your ignition system? i have noticed it doesnt lose power when it gets hot now that i've changed the cap, rotor, plugs, 8.0mm wires and an MSD coil. it wasnt until i changed my coil that it did the best. hope you can find your problem.
    Keep it HONDA. Or at least Asian.
    *Weber 32/36*Pacesetter Header*2.25 in. Cat Back exhaust*SE-i rear disk brakes
    B18C swap ditched, A20 to be revived
    Looking for K20/trans for ultimate swap

Similar Threads

  1. Engine Loses Power
    By ShyBoyCA6 in forum EFI Tech
    Replies: 34
    Last Post: 07-01-2013, 06:08 PM
  2. Loses power in rain and stalls
    By Stegge in forum 3geez Accords
    Replies: 5
    Last Post: 04-22-2006, 12:29 PM
  3. Popping and loses power above 5000 rpm
    By TRU Accord 1 in forum EFI Tech
    Replies: 5
    Last Post: 11-23-2005, 03:56 PM
  4. loss of power after car warms up
    By mouchyn in forum 3geez Accords
    Replies: 8
    Last Post: 07-09-2005, 08:17 AM
  5. Car loses Power
    By Janiel in forum 3geez Accords
    Replies: 4
    Last Post: 01-13-2003, 10:37 PM

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
VigLink badge